Elektrik İç Tesisatı Periyodik Kontrol

Elektrik iç tesisat iş yeri, ev, atölye ve fabrika gibi yerlerde ve tesisatta kullanılacak  alıcıların torna tezgâhı, ütü, bulaşık makinesi elektrikli makineler, floresan lamba özellikleri doğrultusunda değişik anahtarlar, iletkenler, prizler, sigortalar ve öbür altyapı elektrik malzemeleri olan buat, klemens,borular kullanılarak  hazırlanan  teçhizata elektrik iç tesisatı denir.

Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği

Yönetmelik elektrik iç tesislerinin kurulmasına ve işletilmesine dair hükümleri kapsar; elektrik enerjisinin üretilmesine ve dağıtılmasına dair yapı içindeki tesisleri kapsamaz. Aşağıdaki elektrik tesisleri elektrik iç tesisi sayılır.

  • a) ( DeÄŸiÅŸik fıkra: RG 12/07/1998- 23400) Sürekli elektrik tesisleri:

Yapıların yada kümelerinin içinde, bitişiğinde yada bu yapılara ek olarak bunların dışında sürekli kullanılmak için kurulan asansör tesisleri dışındaki alçak gerilimli her türlü tesislerdir. Yapıların iç aydınlatma, kuvvet, alçak gerilim kompanzasyon tesisleri, çağırma, alarm, arama, yıldırımlık, akü, doğrultmaç (redresör) hoparlör, anten, telefon ve televizyon tesisleriyle, bu yapıların bahçe aydınlatma tesisleri ve yukarıda açıklanan tesislerin dışarıda kurulan bölümleri sürekli tesis sayılır.

  • b) ( DeÄŸiÅŸik fıkra: RG 25/10/1996- 22798) Tesisi yaptıran kimsenin arazisi ile sınırlı enerji nakil hattı içermeyen, bağımsız alçak gerilimli elektrik tesisleri (bir ev, baÄŸ veya bahçenin yalnızca kendi gereksinimlerini karşılamak için tahsis edilecek motopomp tesisi ve benzeri tesisler)
  • c)Geçici elektrik tesisleri

Geçici elektrik tesisleri yukarıda (a) ve (b) madde bölümlerinde açıklanan tesislere bağlanmış olan yapıların içinde yada dışında, sürekli tesisin işletmeye açılmasına kadar kullanılmak için geçici olarak kurulan ve sürekli olarak kullanılmayan alçak gerilimli her türlü tesislerdir. Lunapark, panayır gibi tesisler ve şantiyeler geçici tesis sayılır.

Periyodik Kontrol Süresi

Yönetmelikler çerçevesinde, ilgili diğer yönetmeliklerde ve standartlarda başka bir süre öngörülmemiş ise, elektrik tesisatının kontrolleri ve ölçümlerinin yılda en az 1 (bir) kez yaptırılması gerekmektedir.

Femko’nun yeterli teknik teçhizat ve bilgi birikimine sahip mühendis kadrosu tarafından yapılan elektrik iç tesisat ölçüm ve kontrolleri, cihazların ve tesisatların neden olabileceği iş kazalarının azaltılmasına, önlenmesine ve iş güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

Elektrik İç Tesisatı Periyodik Kontrol

  • Elektrik iç tesisatının kontrolü yetkili teknik mühendislerimiz tarafından yapılmakta ve elektrik tesisatının uygunluÄŸuna yönelik kontrol raporları oluÅŸturulmaktadır.
  • Elektrik tesisatı kontrol raporlarımız ilgili iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi mevzuatlarına uygun olarak raporlanmaktadır. Elektrik tesisatı kontrol raporlarımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetçileri tarafından gerçekleÅŸtirilen iÅŸ güvenliÄŸi denetimlerinde geçerli raporlardır.
  • Femko tarafından gerçekleÅŸtirilen kontroller neticesinde verilen Elektrik Tesisatı Uygunluk Raporları 1 (bir) yıl geçerliliÄŸe sahiptir.

DiÄŸer Hizmetlerimiz